Traditioner

Læs om Asylets forskellige årlige traditioner

Børnenes fødselsdage

Vi fejrer fødselsdag for et barn ved, at alle børn tegner en tegning, som samles til en sød lille bog. Den får fødselsdagsbarnet ved en samling, hvor barnet er i centrum. Vi synger fødselsdagssange, råber hurra og leger nogle fælleslege som fødselsdagsbarnet vælger. Fødselsdagsbarnet har noget med til børnene, som det deler ud ved frokosten. Det kan være en del af frokosten f.x. hjemmebagte boller, eller en dessert f.x. lidt kage, popcorn eller en is efter eget ønske. Husk at vi ikke spiser slik i børnehaven. Hvis fødselsdagsbarnet inviterer sin gruppe eller alle hjem i stedet for, siger vi "ja, tak" og børnene synes det er en god oplevelse, at se hinandens værelse, legetøj m.m. Vi spiser heller ikke slik, når vi kommer hjem til fødselsdag.

Fastelavn

Vi laver fastelavnspynt til et fælles fastelavnsris som står på stuen i Asylet. På dagen er vi udklædte, holder en samling med fastelavnssange og viser vores udklædning frem, vi slår katten af tønden og spiser fastelavnsboller. En rigtig festlig dag.

Påske

Vi pynter stuerne med påskepynt, og sidste dag før påskeferien tilbereder, og spiser vi påskefrokost og påskeharen kommer måske forbi legepladsen og lægger påskeæg til os.

Blomstens dag

En dag i maj medbringer alle børn en blomst, som vi sammen planter på legepladsen.

Arbejdsdag

I maj måned bruger forældre, børn og personale en lørdag formiddag på at reparere og male ud og inde i børnehaven. Under vejs spiser vi en medbragt frokost. En nedsat arbejdsgruppe planlægger dagens arbejdsopgaver. Samtidig med arbejdet holdes der loppemarked i porten, hvor børn og forældre sælger donerede loppefund.

Bedsteforældredag

I juni inviterer vi alle bedsteforældre til en hyggelig sammenkomst i Asylet, hvor der synges og leges og vi byder på lidt kage og kaffe.

Børnehavens fødselsdag d. 23. September

Fejrer vi ved, at børn og voksne forbereder underholdning, udsmykning og laver en Café, hvor vi fejrer dagen med forældre og søskende.

Julehygge

I hele december holder vi dagligt Julesamling. Vi synger julesange og hygger os. Vi får huset fuld af drillenisser og vi arbejder i Juleværksteder. I løbet af december holder vi et fælles Julearrangement for hele familien og vi holder juleafslutning med risengrød og juleøl.


Asylets historik

Asylets historie går helt tilbage til år 1835

Historik